Bacalaureat 2021 în Gorj: Diferență enormă între colegiile de elită și liceele tehnologice rurale

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

 

Promovabilitate de doar 56, 4% în Gorj la prima sesiune a Bacalaureatului, înainte de contestații. Județul nostru este unul al extremelor, dacă la CNET doar un elev din 214 nu a promovat examenul, la Turburea și Stoina, licee aflate în lichidare, nici măcar un elev nu a promovat examenul.

 

Patru licee  din județ au înregistrat rezultate foarte bune, adică  promovabilitate de peste 90% la examenul de Bacaluareat. Este vorba de Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu (99,53%), Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu (97,99%), Colegiul Național ”George Coșbuc” Motru (96,07%) și Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu-Jiu (91,06%).

La polul opus, la două unități de învățământ din județ niciunul dintre candidații care au susținut examenul nu a reușit să obțină media 6. Este vorba de Liceul Tehnologic Turburea (4 candidați prezenți) și Liceul Tehnologic Stoina (7 candidați prezenți). De asemenea, la alte două licee, Liceul Tehnologic Baia de Fier și Liceul Tehnologic Bârsești, rata de promovare este mai mică de 10%.

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat, înainte de contestații, au fost afișate astăzi. În Gorj, cinci dintre candidați au promovat examenul cu media 10. Este vorba de un candidat de la Colegiul Tehnic Mătăsari, doi de la Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu-Jiu, unul de la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu și unul de la Liceul Tehnologic Turceni. 1774 de candidați au obținut cel puțin media 6 în județul nostru.