Investiții importante la Universitatea Petroșani

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

 

55 de laboratoare ale Universității din Petroșani vor fi dotate după ultimele standarde  internationale.  Investițiile presupun  anveloparea termică a unuia dintre corpurile campusului, dar și sala de sport ce va avea aparate cardio de tipul celor mai moderne ce le testează studenților starea fizică.

Circa  2,5 milioane de euro sunt alocați pentru dotarea laboratoarelor din campusul universitar și 500 de mii de euro sunt pentru reabilitarea termică a celui mai mare spațiu de învățământ, respectiv,
corpul C. Acest corp nu a mai fost reabilitat de la construirea lui în 1985. Principala preocupare va fi modernizarea laboratoarelor din universitate, dotările de aici permițând, așa cum spun profesorii, investigații de ultimă generație.
Valoarea totală a investiţiei este de peste 13.380.000 de lei, și banii vin prin pogramul Regio, Axa Prioritară 10, care vizează îmbunătățirea infrastructurii școlare. Perioada de implementare este de 24 de luni și, la final, totul va devein  modern și actual. Lucrările, însă, au demarat în partea de jos a campusului. Sorin Radu, rectorul Universității Petroșani, a declarant despre aceste lucrări: „Începem cu  o rampă pentru persoanele cu dizabilități, apoi un lift pentru persoanele cu dizabilități. Apoi începem partea de creștere a eficienței energetice și izolăm clădirea, schimbăm acoperișul și vom amplasa panouri fotovoltaice care să producă energie verde, pe care să o utilizăm în cadrul acestui corp de învățământ”.
În următorii ani, odată cu dotarea laboratoarelor, studenții și cadrelele didactice vor avea posibilitatea să se perfecționeze și să devină și  mai  competitivi.