Video: Aparatură medicală modernă, pentru SJU Vâlcea și Spitalul din Brezoi

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Video: Aparatură medicală modernă, pentru SJU Vâlcea și Spitalul din Brezoi

Video: Aparatură medicală modernă, pentru SJU Vâlcea și Spitalul din Brezoi

În ultimii ani, în spitalele din județul Vâlcea, s-au produs schimbări majore. Spațiile au fost modernizate, extinse și dotate cu aparatură medicală de ultimă generație și astfel de investiții continuă.

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunțat că Ministerul Sănătății, a alocat, recent,  județului Vâlcea peste 10 milioane lei, pentru achiziționarea de aparatură și noi dotări la SJU Vâlcea și la Spitalul Brezoi.

„Pe lângă suma de 5,1 milioane lei, pe care o va primi de la Ministerul Sănătății, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea va beneficia și de o cofinanțare de 500.000 lei, de la Consiliul Județean Vâlcea.

Cu acești bani, se vor achiziționa 3 aparate de radiologie digitală și se va moderniza compartimentul sterilizare (va fi amenajat spațiul și va fi dotat cu aparatură nouă).

La Spitalul din Brezoi, cele 5 milioane lei alocate de Ministerul Sănătății vor fi utilizate pentru achiziționarea unor ecografe de ultimă generație, a unui aparat de radiologie, a unei mese de operație și a unor echipamente necesare sălii de operație. Vom sprijini și Spitalul din Brezoi, prin asigurarea cofinanțării, de către CJ Vâlcea, a acestui proiect.

Este o veste bună pe care o primim și care ne ajută în efortul nostru permanent de a asigura vâlcenilor servicii medicale de calitate”, a declarat Constantin Rădulescu.