Vaccinarea, singura șansă pentru a scăpa de pandemie

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Emisiunea PANORAMIC de la postul national de televiziune EMI TV a propus telespectatorilor la începutul săptămânii pe Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 și secretar de stat în Ministerul Sănătății și pe Marcel Iacobescu, subprefect de Gorj.

Andrei Baciu a declarat la EMI TV că singura speranță de ieșire din criza pandemică este accelerarea vaccinării, operațiune care merge foarte bine în România. ”Vom suplimenta centrele de vaccinare, am făcut-o de mai multe ori în ultimele săptămâni, dar vom continua acest demers. Alte două aspecte semnificative: centre mobile de vaccinare, care reprezintă de fapt containere care sunt transportate în localități, în sate, în comune îndepărtate și vor avea rolul și misiunea de a oferi posibilitatea vaccinării tuturor celor din comunitatea respectivă. Un al doilea aspect esențial este implicarea medicilor de familie, care a demarat”, a spus Andrei Baciu.
De marți, 13 aprilie 2021, sunt disponibile încă 144 de cabinete/fluxuri pentru vaccinul produs de Pfizer/BioNTech. Acestea au fost deschise în 33 de județe + Mun. București: Alba (3), Arad (1), Argeș (5), Bacău (7), Bihor (1), Botoșani (5), Brăila (3), Buzău (4), Călărași (3), Caraș-Severin (5), Covasna (5), Dolj (7), Galați (5), Giurgiu (3), Gorj (3), Harghita (3), Hunedoara (1), Ialomița (3), Iași (9), Ilfov (5), Maramureș (3), Mehedinți (3), Mureș (4), Mun. București (5), Neamț (6), Olt (3), Prahova (10), Satu Mare (3), Sălaj (4), Suceava (8), Teleorman (3), Timiș (2), Tulcea (3), Vaslui (3), Vrancea (3);
Peste 100.000 de persoane s-au programat deja în cele 144 de cabinete de vaccinare.
De asemenea, în câteva zile, românii se vor putea vaccina, fără o programare prealabilă, cu vaccinul AstraZeneca în centrele din țară în care sunt locuri disponibile, singura condiție fiind să nu fie alte persoane programate. Datele oficiale din platforma RoVaccinare arată că în București sunt acum mii de locuri disponibile pentru vacinarea cu AstraZeneca în mai multe centre, fără să fie persoane pe listele de așteptare.