Starea de alertă se prelungește până la 13 iunie 2021

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!
PUBLICITATE EMI TV

Guvernul a decis prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României începând din data de 13 mai 2021 şi a eliminat o serie de restricții, cum ar fi  participarea la procesiuni sau pelerinaje religioase legată de domiciliu sau reşedinţă. Prelungirea programului de funcționare pentru terase și restaurante, de care se vorbea, se amână cel puțin până la 1 iunie 2021.
„Astăzi a avut loc şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, urmată de şedinţa de guvern, pentru aprobarea hotărârii de prelungire a stării de alertă începând cu data de 13 mai 2021, pe o durată de 30 de zile. Elementele de noutate în hotărârea de guvern: permiterea circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în data de 13 mai 2021, în intervalul orar 2,00 – 5,00 dimineaţa, pentru deplasare şi participarea la sărbătoarea religioasă a credincioşilor musulmani pentru sărbătoarea Ramadan; este eliminată restricţia privind participarea la organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase legată de domiciliu sau reşedinţă. Astfel se va permite organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi al Secretariatului de Stat pentru Culte”, a declarat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
Șeful DSU a mai anunțat că va fi permisă organizarea de evenimente-test, cu participarea publicului, în anumite condiții. Este vorba despre evenimente sportive sau culturale/artistice cu depășirea capacității de 50%, la care va fi permis doar accesul  persoanelor care sunt vaccinate, au un test negativ de COVID-19 sau au trecut prin boală: „Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau a persoanelor care prezintă rezultatul unui test RT PCR nu mai vechi de 72 de ore. Asta era propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. În timpul şedinţei de guvern s-a mai adăugat, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, şi testul antigen, nu mai vechi de 24 de ore, cu condiţia prezentării unui rezultat certificat, adică testul antigen efectuat de cineva autorizat care să emită un certificat de rezultat negativ. Bineînţeles, aici, condiţiile se stabilesc prin ordin comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi al ministrului Sănătăţii.”     
Arafat a precizat că Guvernul a stabilit la peste 50% gradul de participare a publicului la evenimente culturale, doar ca evenimente test sau pilot. Şeful DSU a subliniat că până la data de 1 iunie vor mai exista evaluări ale comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate pentru măsurile care urmează să se implementeze începând cu această dată sau ulterior.
Articol Cornel Șomîcu

INMELCON PROD S.A ANGAJEAZĂ !!!SALARII ÎNTRE 950 ȘI 1500 EURO / LUNĂ