Termen limită pentru pronunțarea instanțelor

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!
PUBLICITATE EMI TV

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care modifică Codul de procedură penală și care prevede că termenul maxim în care instanțele sunt obligate să pronunțe deciziile în procesele penale este de 120 de zile de la finalizarea dezbaterilor.
Modificarea Codului de procedură penală prevede că termenul maxim în care instanțele sunt obligate să pronunțe deciziile în procesele penale este de 120 de zile de la finalizarea dezbaterilor. De asemenea motivarea deciziei trebuie să fie publicată în ziua pronunțării.
Camera Deputaților este forul decizional, deci proiectul merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. Prin propunerea legislativă au fost reglementate şi situaţiile în care judecători, membri ai completului, sunt împiedicaţi – de exemplu, prin pensionare – să semneze motivarea hotărârii.
Senatul adoptase săptămâna trecută proiectul de lege, după ce Curtea Constituțională a stabilit că decizia instanței să fie pronunțată odată cu motivarea, fapt care a stârnit o furtună în sistemul judiciar.

INMELCON PROD S.A ANGAJEAZĂ !!!SALARII ÎNTRE 950 ȘI 1500 EURO / LUNĂ