Grădinița cu Program Prelungit ”Vis de Copil” transformă știința în artă prin proiectul Erasmus +
Grădinița cu Program Prelungit ”Vis de Copil” transformă știința în artă prin proiectul Erasmus +
”LITTLE RESEARCHERS CODING WITH STEAM”

În perioada 5 – 9 decembrie 2022, Grădinița cu Program Prelungit ”Vis de Copil” a fost gazda primei mobilități din cadrul proiectului Erasmus + ”LITTLE RESEARCHERS CODING WITH STEAM”, nr. 2020 – 1 – UK – KA229-078901_2, având prezenți partenerii proiectului de la Kindergarten 8 „Bodra smyana”, Dobrich, Bulgaria (2 profesori), Beșocak Ilkokulu, Ceyhan, Turcia (5 copii și 3 profesori), Sully Primary School, UK (5 copii și 2 profesori). Acronimul STEAM provine din limba engleză și se referă la 5 subiecte: Science, Technology, Engineering, Arts, Maths (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică).
Scopul proiectului este de a crea un mediu de învățare în care copiii folosesc abilități din cele 5 domenii, pentru a rezolva probleme reale. Educația STEAM reprezintă un avantaj important pentru copii și astfel trebuie integrată în dezvoltarea lor de la cele mai mici vârste.
Provocările educației STEAM, prin implementarea acestui proiect, includ ideea de lucru în echipă, de dialog, de punerea întrebărilor relevante, de căutarea informațiilor importante și de contextualizarea acestora în vederea descoperirii celor mai bune soluții.
Rezultatul acestui mix de știință, tehnologie și artă presupune un mediu de învățare atractiv pentru participanții la acest tip de educație, unde se pune accent pe învățarea experiențială, rezolvarea problemelor, colaborarea și lucrul în echipă. Cheia succesului în societate este să oferim copiilor cunoștințele și abilitățile necesare pentru a se descurca, chiar mai mult de atât, într-o lume ce se află într-o continuă schimbare.
Atingerea obiectivelor s-a realizat prin ateliere de lucru creative, concentrând toate domeniile STEAM: roboți reciclabili, jocuri scratch, codare prin artă, experimente, activități realizate de educatoarele grădiniței, cu sprijinul domnului prof. Vasile Gridan și al doamnei prof. dr. Georgiana Brandt – Palatul Copiilor Târgu-Jiu, precum și al doamnei Letiția Ghimiși – Clay 4 All Târgu-Jiu.
Mulțumim pentru colaborare și implicare Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Târgu-Jiu, Instiuției Prefecturii Județului Gorj.
Coordonator proiect: Prof. drd. Luciana FÎCEA
DIRECTOR: Prof. Georgiana STĂNESCU
Femeile din România vor participa deplin și egal la dezvoltarea, finanţarea şi implementarea de programe, iniţiative şi politici publice relevante
Premierul solicită prioritate maximă finalizării celor 51 de jaloane şi ţinte din PNRR, asociate celei de-a doua cereri de plată
