Vouchere destinate victimelor infracţiunilor grave

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Ministerul Justiţiei a publicat anunţul privind achiziţia de servicii de emitere, alimentare şi distribuire a voucherelor destinate victimelor infracţiunilor grave, a informat, vineri, ministrul Alina Gorghiu.

„Ca femeie, nu doar ca ministră, sunt foarte sensibilă la problemele pe care trebuie să le depăşească victimele infracţiunilor. Pentru că multe dintre ele sunt femei şi copii. Statul român nu stă cu mâinile în sân! Voucherele destinate victimelor infracţiunilor grave vor opri lanţul vicios. Ministerul Justiţiei a publicat anunţul privind achiziţia de ‘Servicii de emitere, alimentare şi distribuire a voucherelor destinate victimelor infracţiunii’. Suntem mai aproape să asigurăm accesul victimelor infracţiunilor la ajutorul financiar pentru a face faţă cheltuielilor imediate şi urgente”, a scris Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acesteia, prin intermediul voucherelor se asigură cheltuielile pentru hrană, cazare, transport, medicamente şi materiale sanitare, precum şi materiale de igienă şi de uz personal. Limita accesată poate fi de până la cinci salarii de bază minime brute pe ţară.

„Pentru anul 2023, se estimează a fi emise 30 de vouchere. Este un instrument nou, parte a Mecanismului naţional de susţinere a prevenirii criminalităţii, care va funcţiona pentru prima dată în acest an. Banii pentru vouchere provin din sumele confiscate, din valorificarea bunurilor confiscate şi din executarea hotărârilor de confiscare prin echivalent în procedurile penale”, a explicat Alina Gorghiu.