Testele anticovid vor veni în școli în perioada urmăroare

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, 4 octombrie 2021, că în perioada următoare vor fi cumpărate circa 70 de milioane de teste pe bază de salivă care vor fi distribuite în școli. Școlile nu dispun de teste în prezent deși funcționează la peste 6 la mie incidență.

PUBLICITATE EMI TV

„E vorba de o achiziție de nivel foarte mare, pentru că au rămas din cele 14 săptămâni de școală până la finalul calendaristic al anului un număr de 11 săptămâni. Sunt 3,2 milioane de beneficiari. Având în vedere că necesită posibilitatea de testare a tuturor de două ori săptămânal, rezultă 70 de milioane de teste non-invazive”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că aceste teste nu vor fi omologate, ci vor fi autorizate de urgență.

„Atât primul ministru, cât și ministrul Sănătății au solicitat Agenției Naționale a Medicamentului ca în cursul zilei de astăzi să elaboreze cerințele de reglementare și cerințele minime de performanță pentru a le transmite oficiului de achiziții”, a precizat Cîmpeanu.

Până ce aceste teste vor ajunge în școli și grădinițe, se vor face teste antigenice. Numărul acestora a fost suplimentat cu 280.000, a mai spus Cîmpeanu.

INMELCON PROD S.A ANGAJEAZĂ !!!SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1200 EURO / LUNĂ