Proiecte ”Crucea Roșie” în Gorj

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Invitat la emisiunea PANORANIC de la postul national de televiziune EMI TV, Marius Vlaicu-președintele Filialei Gorj al Societății Naționale de Cruce Roșie din România-a vorbit de două proiecte foarte importante pentru gorjeni.

Primul proiect se adresează elevilor și se numește ”PROGRAMUL ȘCOLAR COLGATE”. ”Program care se desfășoară doar in 13 județe din România și am decis în județul Gorj să-l desfășurăm în 37 de localități ale județului nostru în parteneriat cu ISJ GORJ si DSP GORJ. Activitățile campaniei ” Zâmbește pentru viitor ” desfășurată la nivel național de Crucea Roșie Română, cu suportul Colgate-Palmolive România, parte din Programul Școlar Global ,,Bright Smiles, Bright Futures!” sunt implementate in aceste zile in toate unitățile școlare din cele 37 de localități unde 78 de voluntari – cadre didactice si asistenti medicali comunitari vor instrui pentru educatie dentară 8000 de copii- elevi din clasele pregatitoare-IV ,cu vârste cuprinse intre 6-10 ani . Atât voluntarii cat si copii-elevii au primit un mic cadou de la COLGATE-PALMOLIVE”, a spus Marius Vlaicu la EMI TV.
Despre un nou Proiect al Filialei Gorj a Societății Naționale de Cruce Roșie din România, încheiat recent, ne a oferit detalii același Marius Vlaicu. Desfășurat în patru localități ale județului Gorj – Bălești, Scoarța, Albeni și Polovragi, proiectul a avut ca principală acțiune, informarea și conștientizarea populației în vederea limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2, proiect implementat de noi, Filiala Gorj a Societății Naționale de Cruce Roșie din România, cu sprijinul financiar al organizației USAID – UNITED STATES AGENCY FOR INTERNATIONAL DEVELOPPMENT -, prin intermediul apelului global al IFRC- FEDERATIEI INTERNATIONALE DE CRUCE ROSIE SI SEMILUNA ROSIE, și monitorizat de AMBASADA STATELOR UNITE ALE AMERICII ÎN ROMÂNIA.
”În cadrul proiectului au fost implicați 15 voluntari din cele 4 localități. Aproape  zilnic, voluntarii noștri , timp de 5 luni, au mers din poartă în poartă în aceste 4 localități și au informat cetățenii despre măsurile de protecție , despre efectele psihologice, cât și despre metodele de reducere a stresului, au împărțit pliante, iar cadrele didactice din unitățile școlare din aceste localități le au prezentat elevilor, atât online cât și fizic, materialele din acest proiect.
În luna martie, tot în cadrul Proiectului, am distribuit – cu sprijinul voluntarilor noștri – 180 de pachete igienice: 50 la Bălești, 50 la Scoarța, 40 la Albeni și 40 la Polovragi, persoanelor defavorizate, cu venituri mici sau fără venituri. Mulțumiri tuturor celor care ne au sprijinit în acest proiect! ”, a declarant același Marius Vlaicu.