Premiere medicale la un spital din țară

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!
PUBLICITATE EMI TV

Premiere medicale la un spital din țară

Premiere medicale la un spital din țară
Premiere medicale la un spital din țară

Un pacient de 45 de ani, diagnosticat cu insuficienţă respiratorie severă din cauza unei obstrucţii tumorale traheale, a fost salvat printr-o intervenţie chirurgicală efectuată, în premieră naţională, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Bihor, a informat joi purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Lisa Crăiuţ.

Pacientul a ajuns la spital în stare gravă, cu o capacitate pulmonară de doar 25% şi risc de deces. Deoarece acesta prezenta obstrucţii tumorale la nivelul traheei şi al bronhiilor, s-a dispus rezecţia tumorală endobronşică multicentrică din trahee, precum şi din bronhiile principale, bilateral.

A doua premieră, la nivel judeţean, a fost efectuarea procedurii de traheostomie percutană cu ac şi dilatatoare în anestezie locală, pentru îndepărtarea unei tumori din cavitatea bucală. „În mod normal, această procedură ar fi necesitat anestezie generală. Însă, din cauza faptului că tumora se afla în cavitatea bucală, pacientul nu a putut fi intubat. Astfel, în premieră la nivelul judeţului Bihor, intervenţia a avut loc cu pacientul conştient”, a precizat Lisa Crăiuţ.

Realizarea intervenţiei cu anestezie locală a scurtat timpul de recuperare postoperatorie, a eliminat din riscurile pentru pacient şi a scurtat semnificativ timpul intervenţiei. Aceasta a durat doar 10 minute, în loc de o oră.

Intervenţiile au avut loc în cursul primei jumătăţi a lunii martie, în cadrul secţiei de Pneumologie.

EMINEWS:

Societate de asigurări fără autorizaţia de funcţionare

INMELCON PROD S.A ANGAJEAZĂ !!!SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1200 EURO / LUNĂ