Ministrul Educației spune că se poate învățământul online fără alte modificări legislative

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

 

 

Ministrul  demis al  Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat  presei  că în școlile în care nu poate fi asigurată activitatea didactică, orele ar trebui să aibă loc online. Reprezentantul PNL trebuie să facă față cererilor reprezentanților părinților și elevilor ca legislația privind imposibilitatea de trecere la învățământul online să fie revizuită. 

“Ministerul Educației a prevăzut, în ordinul comun cu Ministerul Sănătății, ca, indiferent de numărul cazurilor de infectare, în situația în care, din motive obiective, normele de protecție sanitară nu pot fi respectate, activitatea didactică să se desfășoare online. Prin urmare, și în acest moment EXISTĂ cadrul legal care permite școlilor să decidă trecerea la activitatea online, dacă acest lucru este decis de Consiliul de Administrație al unității de învățământ, împreună cu Direcția de Sănătate Publică.

Prevederile cuprinse în art. 3 alineatul (2), coroborat cu art 6. alineatul (9) dispun acest lucru.

În același timp, subliniem faptul că activitatea didactică se desfășoară la nivel național, iar reglementările privesc întregul sistem. Deciziile care privesc modul de desfășurare a activității sunt luate de autorități, pe baza unor argumente tehnice și nu ca urmare a unui proces de consultare. Toate deciziile luate sunt in interesul elevilor și pentru asigurarea dreptului la educație și în același timp a dreptului la sănătate. Înțelegem îngrijorările manifestate în spațiul public de Consiliul Național al Elevilor și îi asigurăm de faptul ăa toate deciziile autorităților se iau în interesul școlii și al elevului, în echilibru între dreptul la sănătate și dreptul la educație, motiv pentru care Ordinul comun este asumat de către Ministrul Sănătății (pentru dreptul la sănătate) și Ministrul Educației (pentru dreptul la educație), în baza Hotărârii CNSU”, se arată în comunicatul ministerului de resort.