Cruzime fără margini! Zece câini maidanezi au fost eutanasiați

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

 Carmena Şerbănoiu, preşedinta Asociaţiei „Pro Animals“,  a făcut o sesizare prin care atrage atenția asupra eutanasierii a zece câini maidanezi de la padocul din motru. Femeia susține că eutanasierea s-a făcut în mod ilegal deoarece nu s-a respectat procedura legală.

„Le-am promis că voi găsi adoptatori şi să nu înceapă eutanasierea. Am trimis pentru 12 câini fotografii şi informaţii, doar că cei de acolo s-au grăbit. Luni au eutanasiat fără să ţină cont de lege, pentru că trebuiau să promoveze adoptarea lor. Au încălcat toţi paşii.(…) Când am sunat luni medicul veterinar să-i spun că sunt cerinţe, aproape că am făcut un preinfarct când mi s-a spus că tocmai ce au fost eutanasiaţi zece câini, fără să anunţe pe nimeni, în condiţiile în care erau cereri pentru adopţie“, a spus Șerbănoiu.

Dan Matei, directorul Direcţiei Publice Motru, a precizat că au fost emise 200 de decizii de eutanasiere.

„Ca administratori al padocului putem funcţiona cu efectivele care sunt stabilite. Padocul de la Motru are un spaţiu de cazare de 75 de câini. Conform legii, trebuie să avem un spaţiu de cazare de 10% liber, ceea ce înseamnă că în padoc trebuie să fie maxim 63 de câini. În momentul în care am informat Primăria Motru, aveam în padoc 76 de câini. Primăria municipiului Motru a emis pe data de 21 mai un număr de 20 de dispoziţii de eutanasiere, pentru tot atâţia câini, arătând că în padoc sunt câini care au şi trei ani de zile. Conform prevederilor legale, câinii respectivi trebuie să stea în padoc cel mult 14 zile, pentru că altfel riscăm să vină Curtea de Conturi şi să impute nişte sume. Am încercat prin diferite modalităţi şi prin solicitări către asociaţii să ne sprijine cu adopţii. În municipiu Motru, persoanele fizice nu mai adoptă câini. Cei care au adoptat le-au dat drumul înapoi drumul pe domeniul public. S-au epuizat cumva doritorii de câini. Primim zilnic sesizări de la cetăţeni pentru că pe raza municipiului sunt  câţiva câini agresivi“.

În acest caz polițiștii gorjeni au deschis un dosar penal și fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate dacă legea a fost încălcată.

Sursa: adevarul.ro