Concediul pentru creșterea copilului se va reduce în România

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

 

 

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) plănuiește că femeile din România să se întoarcă mai repede la muncă după ce nasc, considerând că cei doi ani petrecuți în concediu sunt prea mulți.

 

Recent, Guvernul României a anunțat că, pentru România, aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) reprezintă unul dintre cele mai importante obiective, la fel de important ca și intrarea în NATO și Uniunea Europeană.

Prin urmare, OCDE a aprobat primul Aviz Formal, la 1 martie 2024, prin care România să fie evaluată în cadrul Comitetului Înalților Funcţionari pentru Buget, a anunțat la vremea respectivă Ministerul Finanțelor într-un comunicat.

Odată cu aderarea la OCDE, în România, ar putea apărea și o serie de modificări în legislația internă a țării noastre.

Una care lovește puternic în femei este cea referitoare la concediul de creștere a copilului. Concret, Organizația pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) își dorește scurtarea concediului de creștere a copilului. OCDE consideră că, durata de 2 ani este una prea mare.

La rândul lor, reprezentanții Ministerului Muncii afirmă și ei că încurajează întoarcerea mai repede a femeilor la locul de muncă.

În prezent, persoanele care se află în concediu de creștere a copilului( poate fi atât tatăl, cât și mama) și doresc să se întoarcă mai repede de împlinirea vârstei de 6 luni a copilului dau un an, în cazul copilului cu dizabilități, pot beneficia de un stimulent de inserție în valoare de 1.500 de lei, sumă ce va fi acordată până la împlinirea vârstei de doi ani, respectiv trei ani în cazul copilului cu dizabilități.

În schimb, persoanele care aleg să se întoarcă la serviciu după ce copilul împlinește șase luni sau un an, în cazul copilului cu dizabilități, vor primi un stimulent lunar în valoare de 650 de lei, sumă ce va fi acordată până când copilul împlinește 3 ani, respectiv 4 ani în cazul copilului cu dizabilități.