AUR ia în calcul să boicoteze alegerile locale

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

AUR ia în calcul să boicoteze alegerile locale

AUR ia în calcul să boicoteze alegerile locale
AUR ia în calcul să boicoteze alegerile locale

George Simion anunță că ia în calcul să boicoteze alegerile locale dacă nu se adoptă legea ca primarii să fie aleși în două tururi.

„Statul este capturat având în vedere că proiectul de lege depus de AUR şi anunţat de doamna secretar al Camerei, Geanina Şerban, nu are şanse de a fi adoptat în această legislatură în care consilii judeţene, primării, justiţie, servicii de informaţii, CCR, Avocatul Poporului, toate sunt sub controlul partidului comasat, luăm în calcul şi vom propune şi altor forţe politice, să boicotăm alegerile locale, într-o formă sau alta. Pentru că, fără alegeri în două tururi, de fapt, nu există speranţe la a câştiga democratic o primărie, având în vedere felul în care, de la Alfred Simonis, la toţi ceilalţi baroni PSD, primarii sunt cumpăraţi la bucată”, a spus George Simion într-o conferinţă de presă.

Preşedintele AUR a precizat că deciziile luate de guvernanți nu respectă normele impuse la nivel european privind organizarea alegerilor într-un mod democratic.

„Suntem dispuşi să facem gesturi extreme, dar democratice, pentru a ne manifesta dezaprobarea. Chiar aşa, să avem o legislaţie electorală şi să nu se ţină cont nici de Comisia de la Veneţia nici de orice altă normă de bun simţ? S-ar putea să ajungem să boicotăm alegerile ilegale şi neconstituţionale din 9 iunie”, a mai spus George Simion.