Amendați pentru consum de alcool în parc

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Polițiștii locali cu atribuții în menținerea ordinii și liniștii publice, aflați în serviciul de patrulare, în zona de responsabilitate, au identificat și sancționat contravențional doi bărbați, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991, pentru consum de băuturi alcoolice în Parcul Nicolae Titulescu din municipiul Târgu Jiu.

„Potrivit Legii nr. 61 din 1991, se interzice „consumul de băuturi alcoolice în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane și terenuri sportive, instituții culturale, săli de spectacole, instituții sau unități economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, sau alte locuri prevăzute de lege.

În incinta acestor locuri publice se pot consuma băuturi alcoolice prin delimitarea unor spații special amenajate pentru consumarea băuturilor alcoolice, prin hotărârea conducerilor locurilor publice respective.

Sunt exceptate localurile de alimentație publică și turism, cum sunt: restaurante, baruri și discoteci.

În locurile publice enumerate se interzice cu desăvârșire consumul de băuturi alcoolice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani”, transmite Poliția Locală Tg-Jiu.