Zeci de elevi iubitori de istorie așteptați la un concurs dedicat protejării patrimoniului

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

 

Pentru al doilea an consecutiv, Filiala Gorj a Societății de Științe Istorice din România și Inspectoratul Școlar Județean Gorj, în parteneriat cu Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu” Gorj, Serviciul Județean Gorj al Arhivelor Naționale și Asociația ”Școala Gorjeană”, derulează Concursul Județean de Istorie ”Monumentele Gorjului vorbesc”. Sunt așteptați elevi de Gimnaziu și Liceu cu filmulețe despre cele mai interesante monumente din județul nostru și cu bagajul de informații existent.

Înscrierile se fac până în 20 noiembrie 2023 iar elevii vor depune un filmuleț cu monumentul descris și un istoric al lui. Concursul JUDEȚEAN  se desfășoară pe cele DOUĂ categorii de participare precizate în  grupul țintă-GIMNAZIU și LICEU. Înscrierea este validată dacă sunt respectate condițiile menționate. Pentru elevii din învățământul gimnazial, clasele V-VIII, și elevii din învățământul liceal, clasele IX-XII/XIII, condițiile de înscriere sunt aceleași.

-Se înscriu în concurs echipe formate din câte 2 elevi. Elevii pot fi din aceeași clasă sau din clase diferite. Echipa este coordonată de un cadru didactic.

-fiecare echipă va documenta UN SINGUR MONUMENT. Cadrul didactic coordonator va transmite electronic, într-un singur format pdf:

–    Fișa de    înscriere

– Acordul de parteneriat  completate, semnate și ștampilate, la adresa de email ssirgj2022@gmail.com, în termenul prevăzut pentru înscriere,  precizând pe fișier numele și prenumele cadrului didactic, localitatea,  nivelul de învățământ,