Vor raporta veniturile din cotizații

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Vor raporta veniturile din cotizații

Vor raporta veniturile din cotizații
Vor raporta veniturile din cotizații

 

Partidele politice au obligaţia de a publica în Monitorul Oficial şi de a comunica Autorităţii Electorale Permanente (AEP), până la 31 mai a anului următor, veniturile totale din cotizaţii obţinute în anul fiscal precedent, precum şi lista membrilor de partid care au depus în perioada menţionată cotizaţii cu o valoare totală mai mare de trei salarii de bază minime brute pe ţară, prevede o propunere legislativă depusă la Parlament de grupul parlamentar al PSD.

Potrivit propunerii de modificare şi completare a Legii 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, cotizaţiile a căror valoare individuală depăşeşte trei salarii de bază minime brute pe ţară se vor încasa numai prin conturi bancare, iar cotizaţiile membrilor pot proveni doar din venituri proprii ale acestora.

Autoritatea Electorală Permanentă va publica pe pagina de internet informaţiile comunicate, până la data de 30 iunie a anului în care se face comunicarea.

Propunerea mai prevede, între altele, că donaţiile primite de la o persoană fizică într-un an pot fi de până la 100 de salarii de bază minime brute pe ţară, la valoarea existentă la data de 1 ianuarie a anului respectiv. Acestea pot proveni doar din veniturile proprii ale persoanei respective.

Donaţiile primite de la o persoană juridică într-un an pot fi de până la 300 de salarii de bază minime brute pe ţară, la valoarea existentă la data de 1 ianuarie a anului respectiv şi pot proveni doar din veniturile proprii ale acesteia.

Partidele politice pot încheia contracte de împrumut, de la persoane fizice sau juridice, în condiţiile prezentei legi, având ca obiect sume de bani, în contract prevăzându-se modul şi termenul de restituire a acestora. Termenul de restituire nu poate fi mai mare de cinci ani, se precizează în propunerea legislativă.

Proiectul legislativ stabileşte şi tipurile de materiale care pot fi folosite în campania electorală: afişe cu înălţimea de cel mult 500 mm şi lăţimea de cel mult 350 mm; materiale de propagandă electorală audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuală; publicitate în presa scrisă; materiale de propagandă electorală online; broşuri, pliante şi alte materiale tipărite din aceeaşi categorie.

Propunerea legislativă a fost depusă la Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

EMINEWS:

La datorie, în perioada sărbătorilor pascale

Peste 21.000 de copii au părinții în străinătate

PUBLICITATE EMI TV