Vâlcea: Începe asfaltarea drumului ce leagă Valea Oltului de județul Argeș

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Vâlcea: Începe asfaltarea drumului ce leagă Valea Oltului de județul Argeș

Vâlcea: Începe asfaltarea drumului ce leagă Valea Oltului de județul Argeș

Drumul care leagă Valea Oltului de judeţul Argeş prin Ţara Loviştei, va fi asfaltat în totalitate.

Contractul de finanţare al acestui proiect în valoare de circa 180 de milioane de lei a fost semnat miercuri, la Ministerul Dezvoltării, anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

„Zi istorică, pentru Țara Loviștei și județul Vâlcea! Am fost astăzi, la Guvernul României, unde m-am întâlnit cu domnul Marcel Ciolacu, Prim-ministrul României.

M-am bucurat să-l revăd într-o zi importantă pentru noi, cea în care am semnat contractul de finanțare pentru modernizarea Drumului Loviștei.

M-a felicitat pentru această reușită și m-a asigurat că ne putem baza mereu pe sprijinul său în realizarea proiectelor de dezvoltare a județului.

Tot astăzi, am fost la Ministerul Dezvoltării, unde m-am întâlnit cu domnul secretar de stat Alexandru Stoica, care ne-a înmânat contractul de finanțare pentru această investiție mult așteptată de vâlcenii din Țara Loviștei.

Proiectul, în valoare totală de cca 180 milioane lei, cuprinde modernizarea DJ 703 H, drum care porneşte de la limita cu județul Argeș și traversează comunele Perișani, Titești, Boișoara și Câineni, până la intersecția cu DN 7.

Prin proiect, pe lângă asfaltarea celor 31,6 km cât măsoară drumul, se vor reabilita și cele 11 poduri aflate pe traseu, se vor amenaja drumurile laterale, podețe de acces către proprietăți, rigole betonate, parcări și altele, astfel încât să avem un drum modern, de la un capăt la altul.

Urmează procedura de licitație pentru proiectare și execuție. Termenul de finalizare a proiectului este de 3 ani și 5 luni (din care 5 luni – proiectare și 3 ani – execuția lucrărilor).

Vorbim despre lucrări care, odată finalizate, vor crea noi oportunități de dezvoltare a zonei și vor deschide Țara Loviștei spre turism. Îmi doresc ca această investiție să îi determine, de ce nu, pe tinerii vâlceni din zonă să se întoarcă acasă”, a declarat Constantin Rădulescu.