Tudor Vladimirescu declarat de Parlament ” erou al națiunii române”

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!
PUBLICITATE EMI TV

Cu o întârziere de luni bune de la declanșarea evenimentelor comemorative, a intrat în dezbaterea Parlamentului proiectul de lege inițiat de deputații liberali Dan Vâlceanu și Gigel Știrbu pentru instituirea anului 2021 -“Anul Tudor Vladimirescu” și declararea lui Tudor Vladimirescu și a Ecaterinei Teodoroiu drept ”eroi ai națiunii române”

Anunțul a fost făcut de către deputatul PNL de Gorj, Gheorghe Pecingină. Ne aducem aminte că în urmă cu câteva luni deputatul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a anunțat că a depus un proiect de lege pentru declararea anului 2021 – Anul „Tudor Vladimirescu”. Proiectul propune organizarea mai multor evenimente pe tema Revoluției de la 1821.
În urmă cu două veacuri, în ianuarie 1821, în Țara Românească se desfășura un eveniment care avea să genereze o profundă schimbare a istoriei naționale și care, prin urmările sale, a contribuit la definirea identității naționale și la înscrierea spațiului românesc pe traiectoria modernizării. De-a lungul timpului, definirea istoriografică a faptelor petrecute în anul 1821 s-a încadrat între termenii de revoltă, răscoală țărănească ori revoluție, în timp ce în limbajul popular al epocii a fost numită „zaveră”. Bicentenarul Tudor Vladimirescu a adus în județul nostru o serie de manifestări organizate de Consiliul Județean Gorj și de Universitatea ”Constantin Brâncuși”.

INMELCON PROD S.A ANGAJEAZĂ !!!SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1200 EURO / LUNĂ