Toti copiii merită o casă

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

”Toți copiii merită o casă” este un proiect demarat de senatorul Ion Iordache după ce, în urmă cu două săptămâni, a fost impresionat de condițiile în care trăia o familie cu patru copii din comuna gorjeană Slivilești. Cocioaba în care șase suflete își duceau existența avea o cameră de doar câțiva metri pătrați. Pe jos era pământ, iar în loc de geam erau pături.

Nu de puține ori, în încăperea întunecoasă și rece ploua prin acoperișul subred și învechit. Cei patru copii învățau la lumina lumânării pentru că părinții nu aveau bani să cumpere combustibil pentru generatorul care trebuia să asigure energia electrică. Nici nu ar fi avut de unde, pentru că veniturile acestora veneau în special din alocațiile copiilor și din ajutorul social. Pentru a avea bani de cele necesare, părinții și băiatul cel mare mergeau la muncă cu ziua prin sat.

Norocul le-a surâs însă, iar în mai puțin de două săptămâni, senatorul Ion Iordache, le-a construit o casă echipată cu tot ce este necesar pentru un trai decent. Sâmbătă, toți cei șase membrii ai familiei s-au mutat în noua locuință, iar emoțiile au fost greu de stăpânit. Cu lacrimi în ochi, atât mama, cât și cei patru copii, au pășit timizi și uimiți în noua locuință.

Ceea ce pentru mulți dintre noi este o normalitate, pentru familia din Slivilești este un lux, lux pe care nu și-l puteau visa vreodată fără ajutorul primit din partea senatorului Iordache.

Proiectul ”Toți copiii merită o casă” continuă, iar pentru ca alte suflete să poată visa la un trai decent este nevoie și ca alte persoane de bine să se implice, fie că vorbim despre oameni din clasa politică, fie că vorbim de afaceriști.

Viața poate fi, uneori, extrem de dură, dar, prin solidaritate și implicare, momentele dificile pot deveni doar o amintire.