Taximetrist din Iași reținut pentru viol și lipsire de libertate

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

O tânără de 29 de ani ajunsă la Iași în vizită a trecut prin coșmarul vieții ei. A luat un taxi de la Gara Iași – Nord, vrând să ajungă la o pensiune din Iași. Taximetristul, un bărbat de 65 de ani, a dus-o la el acasă unde a întreținut relații sexuale.

Bărbatul bănuit de comiterea infracțiunilor de viol și lipsire de libertate în mod ilegal a fost prins de polițiștii din cadrul Secției II de Poliție Rurală Ciurea. O zi mai târziu, după incident, pe data de 12 noiembrie 2021, pe baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

„Polițiștii din cadrul Secției II de Poliție Rurală Ciurea, acționând cu operativitate, au identificat și reținut un bărbat în vârstă de 65 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de viol și lipsire de libertate în mod ilegal. Astfel, din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, pe data de 11 noiembrie 2021, bărbatul, în calitate de taximetrist, ar fi luat din Gara de Nord din municipiul Iași o femeie și nu ar fi dus-o la adresa solicitată, ci la domiciliul lui, unde ar fi violat-o și ar fi lipsit-o de libertate. Ulterior, femeia ar fi fost adusă cu auto echipat taxi în Gara de Nord din municipiul Iași. Pe baza probatoriului administrat în cauză, la data de 12 noiembrie 2021, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. La data de 13 noiembrie 2021, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și instanței, aceasta din urmă dispunând plasarea sa în arest la domiciliu pentru 30 de zile”, au afirmat reprezentanții IPJ Iași.

Chiar dacă taximetristul este suspectat de lipsire de libertate și viol nu a fost arestat preventiv. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus arestarea acestuia la domiciliu. Totuși, decizia nu e definitivă, aceasta fiind deja contestată de către procurori. Urmează ca instanța superioară să decidă ce se va întâmpla în continuare cu taximetristul ieșean suspectat de viol.