Sistem de management anti-mită implementat în cadrul AEP

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!
PUBLICITATE EMI TV

Un sistem de management anti-mită a fost implementat în cadrul Autorităţii Electorale Permanente (AEP), printr-un proiect al cărui scop este „creşterea transparenţei, eticii şi integrităţii” în cadrul acestei instituţii.

Preşedintele AEP, Toni Greblă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în ultimii ani s-a înregistrat o tendinţă de finanţare a campaniilor electorale din surse interne, dar şi externe din partea „unor grupuri de interese nelegitime sau care nu ar avea ce să caute în această ecuaţie”.

Potrivit acestuia, proiectul derulat are şi o componentă privind verificarea modului de finanţare a partidelor politice şi a crescut gradul de profesionalizare a celor mai mulţi dintre salariaţii AEP.

Managerul proiectului, Octavian Chesaru, a explicat că a fost dezvoltat un instrument informatic de creare, încărcare, transmitere a raportărilor prevăzute de lege de către formaţiunile politice şi competitorii electorali, în vederea efectuării de către AEP a controlului finanţării partidelor şi campaniilor electorale.

Potrivit AEP, prin acest proiect a mai fost elaborat un instrument informatic care facilitează formarea continuă a membrilor birourilor şi oficiilor electorale, personalului tehnic auxiliar al acestora, experţilor electorali, operatorilor de calculator şi a altor persoane care vor îndeplini respectivele funcţii.

Un alt element important al proiectului a vizat îmbunătăţirea competenţelor în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei ale angajaţilor AEP, prin organizarea de cursuri de formare profesională în domeniul eticii, integrităţii şi prevenirii corupţiei.

INMELCON PROD S.A ANGAJEAZĂ !!!SALARII ÎNTRE 950 ȘI 1500 EURO / LUNĂ