Și-au demonstrat dreptatea în instanță

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Primarul unei comune din județul Gorj a demonstrat, în instanță, că UAT-ul pe care îl conduce a fost amendat pe nedrept. Vorbim de Mădălin Paliță, primarul comunei Dănești, care,  anul trecut, a primit o amendă în valoare de 5000 de lei din partea Gărzii de Mediu, pe motiv că nu a distrus ambrozia.

”Amenzile pentru ambrozie, date de Garda de Mediu la comanda politică, au fost anulate în instanță. Este adevărat că anul trecut am primit o amendă foarte mare pentru bugetul primăriei Dănești. Este vorba de 5000 de lei, amendă aplicată anul trecut la iindicațiile exprese ale prefectului de Gorj. Nu mi se pare normal ca instituțiile de control să aplice sancțiuni la indicațiile superiorilor pe criterii politice. Mă bucur că instanța a făcut dreptate în acest caz”,  a declarat primarul Mădălin Paliță.

Astfel, judecătorii de la Tribunalul Gorj au decis, la jumătatea lunii trecute, anularea procesului verbal.

”Admite apelul declarat. Schimbă sentinţa, în sensul că admite, în parte, plângerea formulată şi anulează procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria GNM nr.11652/16.09.2021.Menţine , în rest, sentinţa atacată. Definitivă. Pronunţată în data de 13.04.2022 la Tribunalul Gorj, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, se arată pe portalul instanțelor de judecată.