Sfaturi medicale din partea dr. Ana Culcer în plină epidemie de gripă

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

 

Cu origini gorjene, dr. Ana Culcer continuă traditia unei familii vechi de medici, fiind a patra generatie in linie directă.  Primul doctor Culcer a înființat in urma cu un secol și jumătate  spitalul din Targu Jiu fiind apoi medic sef al judetului Gorj, apoi al regiunii Craiova, iar in final ajungând medic sef al capitalei in 1864-1865. Bunicul acesteia,  dr.Dimitrie Culcer a continuat traditia la spitalul din Targu Jiu, atat ca medic cat si ca prefect de Gorj, construind numeroase scoli si biserici. Dr. Max Culcer, absolvent al facultatii de medicina de la Paris si al Institutului Pasteur, s-a intors in judetul Gorj continuand traditia medicala.

Dr. Ana Culcer – Medic Primar Pediatru, doctor in stiinte medicale, cu o activitate de peste 50 de ani in domeniul medical, afirmă că grija excesivă a părinţilor pentru copiii mici şi foarte mici este una dintre cauzele îmbolnăvirii frecvente a micuţilor.

„Copiii sug des dacă au prea cald în casă. Asta e altă boală națională. Dacă ai 23 – 25 de grade în casă, copilul transpiră, pierde apă, sare, i se usucă nasul, gâtul, suge des. Dacă stă la răcoare, doarme liniștit și suge mai puțin. Noi ținem copiii la 23-25-26 de grade. Se simte, că e moale cărnița pe ei, se deshidratează”, a declarat dr. Ana Culcer, în emisiunea „La Măruță”.

„Am copii la consultație care nu ies din casă trei luni, că ba adie vîntul, ba a avut nasul înfundat… Copilul trebuie scos afară! Curățat nasul și scos afară să se miște. Dacă are febră, îi scazi temperatura și îl scoți afară. Taică-meu îi trata pe balcon pe cei care erau cu febră și infecții respiratorii. Doamna Cimpalade, la aeroterapie, avea trei sferturi din saloane afară, cu geamurile larg deschise. Cât mai mult afară! Dacă îi cureți nasul, copilul respiră curat. Dacă are roșu în gât, îl scot la soare.

Copilul poate fi scos afară pe orice vreme. La grădiniță, școală, serviciu mergi numai când nu adie vântul, când nu e ceață? Copilul trebuie adaptat la orice vreme. Fiu-meu dormea pe balcon iarna și ningea pe el. Dar avea nasul curat. Noi cocoloșim prea mult copiii, nu îi lăsăm să se adapteze la mediu. Există un termostat în cap pe care noi îl dereglăm.

La grădiniță răcesc mereu pentru că se duc copii bolnavi. Trebuie să ne educăm să nu ducem un copil bolnav în colectivitate. Știu că părinții nu prea au cu cine să îi lase, dar tu ții un copil acasă, îl tratezi, îl vindeci și îl duci și după trei zile vine iar bolnav pentru că tușesc unii pe alții”, a mai explicat medicul pediatru.

 

PUBLICITATE EMI TV