Senatorul Iordache susține învățământul profesional

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Senatorul de Gorj, Ion Iordache a avut o întâlnire cu un grup de elevi care fac practică într-o societate privată. În acest sens, Iordache și-a exprimat susținerea pentru învățământul profesional și utilitatea acestuia în România.

„Speranță pentru învățământul profesional

Învățământul profesional din România se confruntă cu multe probleme și din cauza asta ne vom trezi peste câțiva ani fără specialiști în domenii esențiale, cu meserii dispărute și într-o criză a forței de muncă pe care greu o vom combate.

Companiile pot genera o schimbare fundamentală dacă aleg să se implice dincolo de interesul lor financiar pe termen scurt.

Un învățământ profesional dual performant ar putea pune la dispoziția României și a mediului de afaceri angajați bine pregătiți și ar putea rezolva foarte multe dintre problemele sociale și economice existente.

Astăzi m-am întâlnit cu un grup de liceeni care fac practică la o companie privată și care învață să-și facă meseria de la specialiști. I-am încurajat să continue pe drumul ales și m-au asigurat că-și doresc să obțină un loc de muncă în țară, în domeniul pentru care se pregătesc.

Un parteneriat încheiat între Liceul Tehnologic Turceni, Centrul de Calcul Târgu Jiu și companii din Gorj funcționează cu rezultate foarte bune atât pentru elevi, cât și pentru companiile implicate și acest exemplu ar trebui urmat în toate liceele din județ.

Felicit conducerea Liceului Teoretic Turceni pentru implementarea acestui proiect și pentru că a înțeles că există soluții pe care le putem aplica, fiecare în domeniul lui de activitate, atunci când dorim să ne onorăm meseria!

Reușim doar prin noi înșine!”, a transmis Ion Iordache.