Se cere arestarea fostului deputat Dan Ilie Morega

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

 

Se cere arestarea fostului deputat Dan Ilie Morega
Se cere arestarea fostului deputat Dan Ilie Morega

Procurorii Judecăriei Sectorului 1 din București cer, după ultimele evenimente în care a fost implicat fostul parlamentar, reținerea acestuia și revocarea controlului judiciar. La acest moment acesta se află la Spitalul de la Pasarelă din Tg-Jiu.

Luna aceasta, Morega a fost prins la volanul mașinii sale în București, circulând deși nu avea dreptul. Procurorii au întocmit un dosar penal și, ulterior, s-a stabilit ca acesta să fie pus sub control judiciar. După ce joi seară a fost prins din nou la volanul autoturismului, după ce a făcut și un accident minor, procurorii bucureșteni au cerut, vineri, revocarea controlului judiciar cu măsura reținerii și propunerea în fața judecătorului pentru arestare preventivă pentru 30 de zile.

Fostul prefect de Gorj Dan Ilie Morega a fost implicat joi seara într-un accident rutier. El este la al șaselea dosar penal pentru conducere fără permis.

„La data de 21 martie a.c., polițiști din cadrul Biroului Rutier Târgu Jiu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 78 de ani, din Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Fântânii din municipiu, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că bărbatul avea permisul de conducere retras, de la data de 6 februarie a.c.”, a precizat IPJ Gorj.

Fostul deputat  s-a ales cu un dosar penal pentru conducere fără permis.

La începutul lunii martie, fostul prefect a fost plasat sub control judiciar după ce fost prins de nu mai puțin de cinci ori la volan, în ultimele patru săptămâni, deși nu mai avea permis de conducere.

Morega are interdicţia de a mai conduce un autovehicul, în cadrul măsurii controlului judiciar

“Procurorul a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, inculpatul având, printre altele, obligaţia să nu conducă autovehicule pe drumurile publice, în contextul în care persoana în cauză este cercetată pentru fapte similare în alte dosare penale înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia de Aramă.