Schimbări din funcție a unor directori de AJPIS

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Comisia de Disciplină a Ministerului Muncii şi cea a Agenţiei Naţionale de Plăţi şi Inspecţie Socială au dispus cercetarea disciplinară a inspectorului general de stat al Inspecţiei Muncii, respectiv a unor directori generali de agenţii judeţe, potrivit MMSS.

„Comisia de Disciplină a Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) şi Comisia de Disciplină a Agenţiei Naţionale de Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) s-au sesizat şi au dispus cercetarea disciplinară a inspectorului general de stat al Inspecţiei Muncii (IM), Dantes Bratu, respectiv a directorilor executivi ai AMPIS Bucureşti, AJPIS Arad, AJPIS Constanţa, AJPIS Giurgiu, AJPIS Hunedoara, AJPIS Maramureş, AJPIS Teleorman şi AJPIS Vrancea. Ocupanţii acestor posturi sunt suspendaţi din funcţiile de conducere pe perioada cercetării disciplinare. De asemenea, directorul executiv al AJPIS Bacău şi-a înaintat demisia către conducerea ANPIS”, precizează sursa citată.

Premierul Marcel Ciolacu a menţionat că în urma controalelor efectuate la nivel naţional au fost identificate probleme grave în activitatea unor centre sociale din judeţele: Arad, Giurgiu, Constanţa, Maramureş, Hunedoara, Teleorman, Vrancea şi în Bucureşti, „mai ales” în Sectorul 1 și a cerut schimbarea din funcție a conducerilor direcțiilor de asistență socială.

De asemenea, el i-a cerut noului ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, suspendarea din funcţie a şefului Inspecţiei Muncii.

„Am descoperit că este o problemă uriaşă şi cu munca la negru. Câteodată erau condiţii de Evul Mediu în aceste centre, în ceea ce priveşte condiţiile de muncă. Din punctul meu de vedere, este clar că Inspecţia Muncii nu şi-a făcut datoria. Doamnă ministru, vă cer să luaţi aceeaşi măsură în cazul şefului acestei instituţii”, a spus premierul.