Salvamontiștii solicitați în toată țara

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

 

Cei circa 600 de salvamontiştii pe care îi avem în România  au intervenit la peste 100 de accidente montane în primele trei zile ale vacanţei de iarnă, numai în ultimele 24 de ore fiind primite 44 de astfel de apeluri de urgenţă.

Potrivit Salvamont, doar în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 44 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, astfel: 7 apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov, câte 6 pentru Salvamont Buşteni, Voineasa şi Lupeni, câte 4 – pentru zona Sibiu şi Cluj, 3 apeluri pentru Salvamont Predeal, 2 pentru Salvamont Harghita, câte 1 pentru Borşa, Caraş-Severin-Formaţia Semenic, Suceava, Sinaia, Gorj şi Bistriţa-Năsăud.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 44 de persoane. Dintre acestea 24 au fost predate la Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital.

S-au mai primit 20 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre domeniile schiabile şi traseele turistice din zona montană, mai arată sursa citată.