În România nu se produce niciun medicament inovativ

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!
PUBLICITATE EMI TV

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că în România nu se produce niciun medicament inovativ şi a pledat pentru implicarea universităţilor de medicină în această zonă de cercetare/dezvoltare.

„În România noi nu producem niciun medicament inovativ. Eu nu ştiu care este motivul pentru care România este exclusă din această zonă şi cred că am putea să dezvoltăm măcar un model economic care să încurajeze investiţii şi să dezvolte şi capacităţi de cercetare-dezvoltare în această zonă. (…) Cred că este extraordinar de important să aducem universităţile de medicină în această zonă, pentru că ele pot să ofere nu numai partea de expertiză, dar pe de altă parte se pot şi dezvolta, aşa cum toţi încercăm să urmăm modele de bună practică din alte ţări, în care universităţile sunt implicate în proiecte majore de cercetare-dezvoltare, inclusiv cu industria farmaceutică şi reuşesc lucruri spectaculoase în ceea ce priveşte cercetarea-dezvoltarea şi dezvoltarea capacităţilor academice. Şi facem lucrul acesta. Ne-am luptat foarte mult încât acest Fond pentru inovaţie să fie posibil. Deocamdată numai posibil, nu este şi real. Dar faptul că el, din punct de vedere legal, este posibil, cred că este un câştig şi e clar că accesul mai rapid la medicaţia inovativă este una dintre ţintele constituirii acestui fond”, a spus ministrul, în cadrul unei conferinţe organizate de Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).

Totodată, Rafila a subliniat că accesul la medicamente inovative trebuie să fie în echilibru cu nevoia accesului la acest tip de medicamente şi cu resursele bugetare existente. În acest sens, a precizat că Ministerul Sănătăţii şi CNAS susţin accesul la medicamente inovative, cu condiţia să nu afecteze accesul la medicamentele generice.

INMELCON PROD S.A ANGAJEAZĂ !!!SALARII ÎNTRE 950 ȘI 1500 EURO / LUNĂ