Rezultatele simul─ârii bacalaureatului au ajuns la elevi

­ŁŚŚ­ŁŚÂ­ŁśÇ­Łśü­ŁŚ┐­ŁŚÂ­ŁŚ»­Łśé­ŁŚÂ­ŁŚ▓!
Rezultatele simul─ârii bacalaureatului au ajuns la elevi
Rezultatele simul─ârii bacalaureatului au ajuns la elevi

O pondere de 60,13% dintre elevii din clasele terminale de liceu care au participat la simularea examenului de Bacalaureat au luat note egale sau mai mari de 5 la Limba ┼či literatura rom├ón─â, 64,12% la proba obligatorie a profilului ┼či 64,75% la proba la alegere a profilului, a informat vineri Ministerul Educa┼úiei, printr-un comunicat de pres─â.

Rata de promovare la Limba matern─â a fost de 84,08%.

Simularea Bacalaureatului a fost sus┼úinut─â ├«n perioada 4 – 7 martie, la nivel na┼úional, de elevii claselor a XII-a ┼či a XIII-a seral/frecven┼ú─â redus─â.

Potrivit comunicatului citat, au fost implica┼úi ├«n procesul de evaluare 13.897 de profesori. ├Än cadrul celor peste 1.320 de centre de examen (licee), scanarea ┼či ├«nc─ârcarea lucr─ârilor pe platforma informatic─â au fost asigurate de peste 10.000 profesori asisten┼úi.

„Rezultatele ├«nregistrate la probele scrise ale simul─ârii examenului na┼úional de bacalaureat 2024 au fost transmise c─âtre Inspectoratele ┼×colare Jude┼úene/al Municipiului Bucure┼čti. La momentul transmiterii prezentei inform─âri, rezultatele se transmit de la nivelul inspectoratelor ┼čcolare c─âtre fiecare unitate de ├«nv─â┼ú─âm├ónt sub forma cataloagelor cu notele finale. Borderourile asociate fiec─ârei evalu─âri, corespunz─âtoare celor 33 de tipuri de subiecte, vor fi trimise de c─âtre Ministerul Educa┼úiei inspectoratelor ┼čcolare jude┼úene/Inspectoratului ┼×colar al Municipiului Bucure┼čti p├ón─â cel t├órziu mar┼úi, 19 martie 2024, urm├ónd a fi transmise de c─âtre inspectorate c─âtre fiecare unitate de ├«nv─â┼ú─âm├ónt cel t├órziu p├ón─â pe 20 martie 2024”, a mai informat Ministerul Educa┼úiei.

Ministerul men┼úioneaz─â c─â face demersuri pentru dezvoltarea Platformei de evaluare digitalizat─â, astfel ├«nc├ót, ├«ncep├ónd de anul ┼čcolar viitor, rezultatele probelor scrise ale simul─ârilor s─â fie comunicate anonimizat, prin afi┼čare pe platform─â, similar examenelor na┼úionale.

Lucrările scrise ale elevilor care au susţinut simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat se află în unităţile de învăţământ în care elevii au susţinut probele.

Profesorii care predau disciplinele la care s-au sus┼úinut probele simul─ârii au acces la lucr─ârile elevilor din clasele la care predau, precum ┼či, ├«ncep├ónd cu 20 martie, la borderourile de evaluare corespunz─âtoare, se mai arat─â ├«n comunicatul citat.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiec─ârei unit─â┼úi de ├«nv─â┼ú─âm├ónt prin discu┼úii cu elevii, ┼čedin┼úe cu p─ârin┼úii, precum ┼či la nivelul consiliului profesoral, ├«n vederea adopt─ârii unor m─âsuri adecvate fiec─ârei situa┼úii ├«n parte, scopul fiind ├«mbun─ât─â┼úirea performan┼úelor ┼čcolare.