PSD pregătește moțiunea de cenzură

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Potrivit bursa.ro, Consiliul Politic Naţional al PSD se reuneşte astăzi, începând cu ora 16, pe ordinea de zi a şedinţei liderilor social-democraţi numărându-se calendarul pentru depunerea moţiunii de cenzură împotroiva guvernului Cîţu şi a moţiunii simple împotriva ministrului Cristian Ghinea, precum şi strategia de campanie electorală pentru alegerile locale parţiale care vor avea loc în 27 iunie.

Amintim că Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat săptămâna trecută că social-democraţii vor depune o moţiune simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, pentru faptul că, „după cum a recunoscut, a depus Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă fără să citească tot ce conţine el” şi o moţiune de cenzură împotriva întregului Executiv pentru modul cum a elaborat PNRR.

În privinţa alegerilor parţiale locale, amintim că Guvernul a stabilit ca acestea să aibă loc în 27 iunie, când vor fi aleşi 36 de primari localităţi şi un consiliu local. Conform prevederilor hotărârii de Guvern, perioada electorală a început în 23 mai, candidaturile au fost depuse până ieri, 7 iunie, iar campania electorală va începe în 12 iunie.