Profesorii se vor testa gratuit și în noul an școlar

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

 

 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat recent  că profesorii care nu sunt vaccinaţi nu vor fi obligaţi să plătească testele, el explicând că „orice cetăţean al acestei ţări are dreptul să fie testat fără să plătească în momentul în care acuză cele mai mici simptome specifice”.

 

În ceea ce priveşte acele cadre didactice care nu se vaccinează anti-COVID şi care refuză testarea, ministrul consideră că „au dreptate acei părinţi care spun că acel profesor poate reprezenta un pericol pentru elevi”.

„În momentul în care ai posibilitatea să te vaccinezi şi nu te vaccinezi, în momentul în care nici nu vrei să te testezi, sigur că, în mod evident, ai nevoie de ceva odihnă. Ceva odihnă trebuie să fie obligatoriu în termenii legii, atât cât permite legea. Evident că nu o să avansez o soluţie care să fie contrară legii. Am spus doar că normal este să se odihnească. Dacă nici nu ai trecut prin boală, nici nu vrei să te vaccinezi, nici nu ai motive certificate medical pentru care nu vrei să te vaccinezi, nici nu vrei să te testezi, atunci au dreptate acei părinţi care spun că acel profesor poate reprezenta un pericol pentru elevii cu care intră în contact”, a declarat Sorin Cîmpeanu într-o declarație televizată.

Sorin Cîmpeanu  a arătat, în acest context, că se vor analiza „toate soluţiile din perspectivă legală” în ceea ce priveşte situaţia profesorilor care nu vor să se vaccineze, dar care refuză testarea.  Cîmpeanu a exclus ideea ca angajaţii din sistem să fie obligaţi să plătească testele pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2. Cîmpeanu a susţinut că nu s-a pus problema testării cadrelor didactice la debutul anului şcolar.

„Nu am luat în calcul acest proces de testare înainte de festivitate, am luat testarea după depăşirea pragului de 6 la mie în localitate. La momentul de faţă asta am luat în considerare. Dacă mă întrebaţi de testele de salivă, am pledat pentru acele teste non-invazive vreme de luni de zile. În cele din urmă, am înţeles că nu este omologat”, a adăugat ministrul.