Profesorii rămân fără salarii în decembrie

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat presei  că  în luna decembrie, dacă Guvernul nu va face o rectificare, va exista „o problemă cu plata salariilor” angajaţilor din sistem. El susţine, în acest context, că pentru a plăti salariile, „îţi trebuie rectificare bugetară pe care o face doar un guvern stabil”. Ministerul Educației are mari probleme cu banii, nici până acum nu au fost plătiți profesorii care au efectuat ore remediale. 

„Ca minister, avem execuţie de 50% pe primul semestru, deci am fost exact în grafic, cât am planificat, şi, din păcate, avem o execuţie mai mare în cel de-al doilea semestru. Este o execuţie atât de bună încât, în luna decembrie, dacă nu vom avea o rectificare, vom avea o problemă cu plata salariilor. Şi nu vom avea o rectificare dacă nu vom avea un guvern capabil să dea o rectificare, adică nu interimar. Iată legătura cu politica. Ca să plăteşti salariile îţi trebuie rectificare bugetară, pe care o face doar un guvern stabil”, a declarat ministrul Educaţiei, marţi seară, într-o emisiune tv.
Sorin Cîmpeanu a adăugat că anul acesta sistemul de educaţie a primit „cea mai mare finanţare din ultimii 30 de ani”, el precizând că este vorba despre „valoarea relativă”, şi nu ca procent din PIB.