Profesorii de biologie și diriginții vor preda disciplina „Educaţie pentru sănătate”

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!
PUBLICITATE EMI TV

Disciplina „Educaţie pentru sănătate” va fi predată, într-un an, de profesori de biologie şi de diriginţi care vor fi pregătiţi în acest sens, a declarat, luni, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Educaţia pentru sănătate trebuie sprijinită de specialişti, dar predată de profesori. Avem doar un an la dispoziţie în care trebuie să pregătim profesori de biologie, diriginţi pentru modulele din învăţământul primar, gimnazial şi liceal. Cred că asta este soluţia corectă. În anul 2002, a fost lansat Programul ‘Educaţie pentru sănătate’ în şcoala românească, dar de 21 de ani a rămas facultativ şi doar 5% dintre părinţii îşi trimit copiii la ‘Educaţie pentru sănătate’. Lucrul ăsta nu este deloc în regulă. Vedeţi, acum, avem foarte multe provocări, consumul de substanţe psihoactive, consumul de droguri este una dintre ele. Dacă copilul învaţă încă din primii ani de educaţie în şcoală că acest consum este profund nociv şi îi va afecta viaţa în mod iremediabil, cu siguranţă, nu vom avea aceleaşi probleme”, a afirmat Rafila, după ce a participat la deschiderea anului de învăţământ la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.

El a menţionat că, prin acest program, nu va putea fi eradicat consumul de droguri, „dar, cu siguranţă, un copil informat încă din primii ani referitor la nocivitatea consumului de droguri, la ce fel de riscuri este supus, va fi mult mai reticent”.

INMELCON PROD S.A ANGAJEAZĂ !!!SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1200 EURO / LUNĂ