PNL și PSD au decis comasarea alegerilor

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

PNL și PSD au decis comasarea alegerilor

PNL și PSD au decis comasarea alegerilor
PNL și PSD au decis comasarea alegerilor

Coaliția a decis comasarea alegerilor locale cu europarlamentarele, pentru data de 9 iunie, dar și o alianță politică PSD-PNL, cu liste comune pentru Parlamentul European. Liderii celor două formațiuni politice au explicat pas cu pas calendarul alegerilor, într-o conferință comună.

Nicolae Ciucă: „Suntem în fața dvs pentru a prezenta decizia privind modul în care se vor desfășura alegerile și anume: decizia de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare. A fost o decizie care a presupus de la sine asumarea responsabilității politice, responsabilitate ce visează stabilitatea țării, coerența actului de guvernare și ține cont de interesul cetățenilor României. Românii își doresc stabilitate, liniște. Fiecare dintre noi a consultat conducerea partidelor, ne-am reunit apoi în coaliție. Decizia finală prevede ca la locale fiecare patid să candideze prin forțe proprii, iar la alegerile europarlamentare există listă comună. Am avut în vedere tot ce s-a întâmplat de la finalul anului 2021, când coaliția și-a asumat guvernarea și a derulat programul de guvernare și a trecut prin crize suprapuse. România a reușit să realizeze cea mai mare absorbție de fonduri europene, peste 95%

Datorită stabilității, România a atras investiții străine record. E pentru prima oară când România are o creștere economică bazată pe investiții. Veniturile la buget pe bază de investiții au fost mai mari decât veniturile bazate pe consum. Nu ne putem permite să fragilizăm stabilitatea țării pentru micile orgolii politice.”

Marcel Ciolacu: „Știm toți istoricul formării coaliției. România se afla și în fața unei crize sociale. Nu am nici o reținere de a ne angaja în acest proiect politic. În afară de performanțele guvernării, ne-am asumat o decizie politică. O putere politică trebuie să facă politici publice pentru cetățeni.

Trebuie să facem deosebirea între a fi oameni politici și oameni de stat. Am dovedit că putem lua decizii în momente decisive.

Prezența cea mai mare la alegeri e la locale. Faptul că am decis comasarea nu e împotriva democrației, dimpotrivă, e un vot în plus pentru democrație și pentru o reprezentare corectă în fața românilor. Am propus și o alianță electorală pentru alegerile europarlamentare. E evident că doar cele două mari partide se pot uni și pot face față valului extremist. Avem obiectivul de a intra cu drepturi depline în Schengen, iar în 2026 să fim membru OECD. Putem vorbi cu curaj că România e în direcția corectă. Am sentimentul că am făcut ce e mai bine pentru țara mea, indiferent de costuri. Am decis să avem alegerile prezidențiale în septembrie.”