Pandemia a îngreunat finalizarea investițiilor la Bălănești

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Situația pandemică din ultimul an a dat peste cap planurile administrației locale din Bălănești. O serie de investiții care trebuiau să fie în grafic sau chiar finalizate au suferit întârzieri, tocmai din cauza pandemiei. Primarul Ovidiu Pungan dă asigurări că lucrările vizate se vor finaliza cel mai târziu la sfârșitul anului viitor.
”Pandemia ne-a îngreunat foarte mult activitatea administrativă. Am avut o serie de proiecte, de investiții în derulare care până la urmă au foarte mare întârziere, unele sunt ieșite din termen. Dar pana la urmă, până la sfârșitul anului, sau până la sfârșitul anului 2022 se vor finaliza și vor fi recepționate”, a transmis primarul Ovidiu Pungan.
Mai mult, primarul din Bălănești, Ovidiu Pungan, dorește și alte investiții pe plan local, dar are nevoie de finanțare, fie de la CNI, fie din fonduri europene, totul pentru a spori confortul cetățenilor comunei.
”Până la sfârșitul anului avem intenția și avem depusă documentația la CNI pentru reabilitarea unui sector de drum care a rămas din drumul comunal DC15 Ohaba-Blidari. Avem în plan introducerea sistemului de gaz în localitate, care este un proiect pe care l-am promis cetățenilor în fiecare campanie electorală, cât și o altă serie de proiecte de anvergură, de la infrastructură, apă, sistem de canalizare, sănătate, educație, și poate, de ce nu, exact prin proiectele astea, dacă va fi să luăm finanțare din fonduri europene, nu pot să las nici bisericile și cimitirele care vor trebui să intre într-un proces de reabilitare, construirea de capele în fiecare sat. Sunt o serie de investiții, dar în momentul în care mă voi ocupa de ele atunci o să zic ”da”, am reușit să obțin finanțare.”