Palatul Victoria iluminat în verde, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Mintale

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!
PUBLICITATE EMI TV

Palatul Victoria va fi iluminat marţi în verde, culoare simbol a Zilei Mondiale a Sănătății Mintale.
Potrivit unui comunicat remis presei, prin acest demers Guvernul României se alătură instituţiilor cu rol în creşterea conştientizării educaţiei pentru sănătate mintală, ministerelor de resort, agenţiilor din subordine.

În fiecare an, pe 10 octombrie, este sărbătorită Ziua mondială a sănătăţii mintale. Ziua este marcată la iniţiativa Federaţiei Mondiale a Sănătăţii Mintale, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) sprijină această iniţiativă prin creşterea gradului de conştientizare cu privire la problemele de sănătate mintală.

Obiectivul general al Zilei mondiale a sănătăţii mintale este de a creşte gradul de conştientizare a problemelor de sănătate mintală din întreaga lume şi de a mobiliza eforturile în sprijinul rezolvării acestora, arată Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Sănătatea mintală este un drept fundamental al tuturor oamenilor. Toată lumea are dreptul la cel mai înalt standard posibil de sănătate mintală. Aceasta include dreptul de a fi protejat de riscurile pentru sănătatea mintală, dreptul la îngrijire disponibilă, accesibilă, acceptabilă şi de bună calitate şi dreptul la libertate, independenţă şi incluziune în comunitate.

Tema stabilită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru anul 2023 este „Our minds, our rights”, un apel către respectarea deplină a drepturilor omului, respect pentru individualitatea fiecăruia şi incluzivitate socială.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale, Ministerul Sănătăţii organizează marţi consultări cu reprezentanţi ai principalelor instituţii partener – experţi, profesionişti în domeniu, reprezentanţi ai organismelor de monitorizare – cu tema „Serviciile de Sănătate Mintală, actualităţi şi direcţii strategice de dezvoltare”.

INMELCON PROD S.A ANGAJEAZĂ !!!SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1200 EURO / LUNĂ