Orban a demisionat

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Ludovic Orban și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Fostul lider PNL a declarat că a demisionat deoarece nu poate fi părtaș ” la acest proiect nebunesc care aruncă România în aer și lasă românii fără guvern și instituții”.

”Am anunțat încă din campania internă că dacă nu voi fi ales îmi voi prezenta demisia. În urmă cu cinci minute mi-am scris demisia și am înaintat-o către biroul permanent și secretar general al Camerei Deputaților. Demisionez din mai multe motive. Am anunțat această decizie. Pentru a putea gira astfel de funcții, nu poți să girezi astfel de funcții decît dacă beneficiezi de legitimitate.

Motivul principal al demisiei mele e legat de faptul că nu mai pot fi părtaș cu decizii luate de o conducere instalată cu forța în fruntea PNL, decizii care nu au nici o legătură cu angajamentele PNL din campania electorală.

Am promis românilor 4 ani de stabilitate, pace politică, în care să construim, să investim, să asigurăm creșterea veniturilor cetățenilor, un salt în dezvoltarea României. Nu pot fi părtaș la ce urmează să se întâmple în România.

PNL a fost total decredibilizat, coaliția de centru-dreapta a fost făcută praf. Nu pot fi părtaș la acest proiect nebunesc care aruncă România în aer și lasă românii fără guvern și instituții care să le apere sănătatea și viața. Demisia reprezintă o eliberare și un nou început. Sunt liber să susțin valorile liberale. Mă simt legat prin contractul de reprezentare, reprezint toți cetățenii care cred în proiectul liberal, care cred că România trebuie guvernată de o coaliție de centru-dreapta

Dacă se persistă în aceată ambiție nebunească de a impune un premier precum Florin Cîțu, care în momentul de față practic nu mai are încredere decât de 10%, având un grad de respingere uriaș, eu nu pot fi partaș la un astfel de proiect antidemocratic. Nu poți să fi prim ministru și să conduci un guvern când 70% din cetățeni sunt împotriva ta.

Desemnarea lui Dacian Cioloș făcută de președinte, chiar dacă are o aparență constituțioanlă, a fost o alba neagra, o cacialma. Evident că nu are majoritate parlamentară. E limpede că pentru investirea unui guvern ai nevoie de 234 de voturi. Nu contează cum voi vota eu sau colegii mei care sunt alături de mine. Nu va conta votul lor.

Proiectul meu este despre România, despre o guvernare responsabilă, onestă, care să dea șansa de a rezolva marile probleme cu care se confruntă România. Ăsta a fost, este și va fi proiectul meu. De continuare a tradiției PNL, de promovare a principiilor PNL de-a lungul istoriei. Din păcate azi mulți dintre cei care au ajuns în mod nelegitim în capul trebii nu au nici o legătură cu tradiția liberală, cu democrația în general.

Deciziile pe care le voi lua depind foarte mult de procedurile de învestire a guvernului. Dacă se va ajunge la refacerea coaliției de guvernare o voi susține.

Această desemnare rupe toate punțile cu USR plus iar reacția PNL a fost de rejectare ab inițio a unui proiect comun.

Voi merege consecvent pe drumul meu, de reprezentare a valorilor liberale, a cetățenilor români care își câștigă în mod cinstit existența.

Eu mi-am dat demisia începând de azi, e adevărat că planul trebuie să adopte hotărârea de vacantare a funcției.

Cu un președinte din partea PSD va fi foarte foarte greu să fie adoptate legi cu agendă reformistă”, a declarat fostul lider al PNL.