Oamenii de afaceri se întâlnesc la Summitul Repatriot
Un număr de 200 de lideri de business români, din ţară şi din diaspora, se întâlnesc în cadrul RePatriot Summit, la începutul lunii octombrie, la Iaşi şi Chişinău pentru a consolida punţile de colaborare şi promovare.
Evenimentul a ajuns la a VII-a ediţie şi în acest an se va desfăşura între 6-9 octombrie, în Iaşi, Capitala Culturală a României, şi în Chişinău, Capitala Republicii Moldova.
Conform organizatorilor, summitul va aborda cele două provocări majore care au impact asupra românilor de pretutindeni, războiul şi criza, şi va căuta soluţii de răspuns adecvat pentru un viitor mai bun.
„Cineva, la o ediţie anterioară, spunea că Summitul Repatriot este un fel de Davos doar al Românilor. Noi ne dorim ca fiecare sat al României să fie Davos măcar odată pe an când se întorc fiii satului acasă. Chiar dacă locul nostru este peste tot în lume şi unde este inima fiecăruia, este esenţial să fim conectaţi permanent cu patria mamă. După Bucureşti, Braşov, Alba Iulia, Suceava, Sfântu Gheorghe a venit vremea ca Iaşiul şi Chişinăul să fie locaţiile de desfăşurare pentru întrunirea noastră anuală. Summitul din acest an va fi o ocazie specială de comunicare a soluţiilor noastre, a ceea ce facem noi şi ce ne dorim să realizăm împreună cu administraţia centrală şi locală, cu liderii societăţii româneşti în ansamblu. Mesajul nostru va fi o chemare pentru găsirea soluţiilor inteligente şi încrederii că putem face faţă împreună provocărilor timpului acesta”, a declarat, prin intermediul comunicatului de presă, Marius Bostan, iniţiator RePatriot.
Conform programului, pe 7 octombrie seara va avea loc Gala Repatriot Top 100 Români de Pretutindeni care va aduce în atenţia publicului şi va celebra încă 100 de români remarcabili din afara graniţelor aducând pe scena acestui an noi valori româneşti.
În cadrul galei de anul acesta, vor fi celebraţi şi aplaudaţi 100 de români care au excelat în 10 domenii cheie, precum şi persoane din diaspora care aleg consecvent să se implice cu încredere şi dedicare în dezvoltarea economică, culturală şi socială a României.
„Summitul Repatriot de anul acesta este un adevărat maraton de conectare, căutare de soluţii şi dezvoltare de oportunităţi reale de afaceri al familiei extinse a românilor de pretutindeni, menit să aducă împreună la Iaşi şi Chişinău oameni valoroşi care îşi pun experienţa şi expertiza la bătaie pentru a face lucrurile să meargă. Prin participarea la eforturile de dezvoltare ale României şi Republicii Moldova şi prin mai multă inteligenţă, cooperare şi dezvoltare vom depăşi aceste momente de cumpănă”, a spus Felix Pătrăşcanu, vicepreşedinte RBL, unul din liderii Repatriot.Oamenii
