Nu va fi grevă în învățământ de pe 10 ianuarie 2022

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!
Deși era anunțată ca posibilă pentru 10 ianuarie 2022,  greva generală a cadrelor didactice se amână, anunță președintele FSLI, Simion Hăncescu.  Sindicaliștii vor  să continue negocierile cu Guvernul și pentru faptul că pentru greva generală e nevoie de mobilizare, lucru care nu se poate face acum fiindcă „oamenii au fost în concediu în ultima perioadă”.
PUBLICITATE EMI TV

„Nu va începe greva generală pe 10 ianuarie 2022, pentru că pentru o asemenea acțiune este nevoie de mobilizare, iar oamenii au fost în concediu, în ultima perioadă. Noi vrem să continuăm dialogul cu Guvernul, însă, ne-am dori să nu ne mai trateze cu indiferență. Așadar, nu va fi grevă generală pe 10 ianuarie, însă aceasta  e tendința. Ne îndreptăm spre o grevă generală, dar, în acest moment, nu știm când va începe”.

Reamintim că sindicatele profesorilor au declanșat protestele de stradă la finalul anului trecut, nemulțumiți de faptul că Guvernul a amânat din nou aplicatea Legii 153/2017 prin care ar fi trebuit să primească încă de acum doi ani 16% creștere salarială. Potrivit sindicatelor, de la 1 ianuarie s-a acordat doar o creștere de 4%, aproximată la 65 de lei net pe lună.

 

INMELCON PROD S.A ANGAJEAZĂ !!!SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1200 EURO / LUNĂ