Nu avem epidemie de gripă

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment, a anunţat, vineri, Ministerul Sănătăţii, care a precizat că numărul cazurilor de viroze respiratorii şi gripă este cu aproximativ 25% mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

”Atenţie! În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment. Datele ne arată că numărul cazurilor de viroze respiratorii şi gripă este cu aproximativ 25% mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, se precizează pe pagina de Facebook a ministerului.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii fac şi o serie de recomandări: ”Recomandăm prezentarea la camera de gardă sau la unităţile de primiri urgenţe doar dacă temperatura depăşeşte 39 de grade şi există comorbidităţi. În cazurile uşoare sau medii, contactaţi medicul de familie pentru recomandări şi izolaţi-vă la domiciliu. Pentru părinţi: Evitaţi trimiterea copiilor în colectivităţi dacă prezintă simptome de viroză (tuse, dureri în gât, mialgii, febră) pentru a preveni răspândirea virusului”.

Virozele respiratorii nu se tratează cu antibiotice, se menţionează în postarea ministerului. ”Optaţi pentru tratament simptomatic şi asiguraţi-vă că pacienţii sunt bine hidrataţi”, este sfatul medicilor.