Noi apariții în colecția „Cărți fundamentale ale Gorjului”

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Datorăm lui Iulian Popescu, consilier de stat din cadrul Cancelariei primului ministru Florin Cîțu, inițierea și finanțarea Colecției ”Cărți fundamentale ale Gorjului”. În 2021 sunt anunțate două reeditări: ”Istoria Revoluțiunii Române de la 1821” de C. D. Aricescu și ”Gorjul istoric și pitoresc” de Alexandru Ștefulescu.
Politicianul liberal Iulian Popescu a anunțat recent că a semnat un contract cu Muzeul Național al Literaturii Române pentru a reedita două volume. ”Istoria Revoluțiunii Române de la 1821” și ”Gorjul istoric și pitoresc”, care vor fi disponibile publicului doritor, în curând, prin punerea loc în circuitul bibliotecilor.În cursul anului 2020 acesta a mai finanțat reeditarea volumului ”Istoria Târgu-Jiului” scrisă de Alexandru Ștefulescu.
“Continuăm să reedităm cărți importante din Colecția ”Cărți fundamentale ale Gorjului”, demers început în 2020.  Astăzi am semnat contractul cu Muzeul Național al Literaturii Române pentru încă două volume de mare însemnătate pentru noi, gorjenii. Este vorba despre o reeditare a unei cărții despre Revoluția de la 1821, condusă de Tudor Vladimirescu, ”Istoria Revoluțiunii Române de la 1821”, scrisă de C.D Aricescu, publicată în 1874, dar și un nou volum scris de Alexandru Ștefulescu, ”Gorjul istoric și pitoresc”.
În 2020 am reeditat, tot cu sprijinul Muzeului Literaturii Române cartea ”Istoria Târgu Jiului”, de Alexandru Ștefulescu. Îi mulțumesc directorului instituției, Ioan Cristescu, pentru sprijinul în aceste proiecte, dar și pentru cele viitoare, despre care o să vorbim curând.
Sunt entuziasmat de aceste două proiecte pentru că sunt sigur că este esențială cunoașterea istoriei locale și că pot contribui la acest proces, educația fiind pilonul unei comunități sănătoase și solidare” , a declarat Iulian Popescu.