Mii de români vor fi uciși de pandemie în următoarele săptămâni

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Potrivit estimărilor   cercetătorilor de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, realizate pe baza cifrelor comunicate de autorități, vârful valului 4 al pandemiei de COVID-19 va fi atins în următoarele două săptămâni  în România.

Octavian Jurma, specialist în pandemie, a declarat marți, 19 oct0mbrie 2021, că România a intrat  în „scenariul de coșmar” despre care cercetătorul vorbea în vară, „cel al unui val mai mare decât valurile 2 și 3 combinate, cu toate consecințele acestuia”. Jurma estimează că, în următoarele două săptămâni, deși cifrele oficiale vor fi limitate de testarea insuficientă, se vor îmbolnăvi circa un milion de români, iar 10.000 dintre ei își vor pierde viața.

„1 milion de români se vor mai îmbolnăvi în următoarele 2 săptămâni, dintre care vom depista doar 200.000. 10.000 de români vor fi uciși de COVID-19 în următoarele 2 săptămâni, dintre care vom depista doar 5.000. Nu vă arăt aceste cifre ca să vă îngrozesc, ci ca să vă trezesc. Politicienii (Parlament, Guvern, Președinte) trag de timp cu circul politic și ne amețesc cu minciunile lor populiste în speranța că vor scăpa și din valul 4 fără carantină pentru că au scăpat cu 10.000 de morți pe val și până acum”, arată specialistul.

La rata de testare scăzută din România, este greu de spus cu exactitate când va fi vârful valului 4, însă, cel mai probabil, îl vom vedea în următoarele 2-3 săptămâni. „Dar acesta (n.r. – vârful valului 4) poate fi «văzut» doar în retrospectivă, când vom avea o săptămână descendentă”, mai spune Octavian Jurma, subliniind că, pentru sistemul medical din țara noastră, fiecare săptămână până la atingerea vârfului este devastatoare.