Mesaj de Ziua Mondială a bolnavului

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis joi un mesaj de Ziua Mondială a bolnavului, despre care afirmă că reprezintă un prilej de a cugeta mai profund asupra sănătăţii, bolilor, suferinţelor şi însănătoşirii, clerul şi credincioşii Bisericii înţelegând-o ca pe o chemare la solidaritate spirituală şi socială cu persoanele aflate în suferinţă, prin rugăciune şi fapte de milostenie materială şi spirituală.

Întâistătătorul BOR reaminteşte că Patriarhia Română, prin Hotărârea de Sinod nr. 497 din data de 10 februarie 2023, a proclamat anul 2024 ca Anul omagial al pastoraţiei şi îngrijirii bolnavilor, avându-se în vedere necesitatea unei intensificări a îngrijirii celor aflaţi în suferinţă sufletească şi trupească.

„Considerăm că, pe lângă îngrijirea medicală corespunzătoare, optimă, bolnavul are nevoie şi de o mângâiere sufletească pe măsură, care nu poate fi înlocuită de niciun tratament medical. Sprijinul emoţional, compasiunea, înţelegerea şi comunicarea eficientă între bolnav, familia acestuia şi personalul medical sunt condiţii esenţiale pentru vindecarea celor suferinzi. Ceea ce astăzi oferă tot mai puţin familia şi instituţiile statului trebuie să dăruiască slujitorii Bisericii, deoarece vindecarea sufletului facilitează vindecarea trupului. Într-o lume în care omul se închide tot mai mult în propria lui individualitate, văzându-se doar pe el şi nevoile lui, Biserica se roagă pentru întreaga umanitate şi, în mod deosebit, pentru cei ce suferă. Sănătatea şi starea de bine a omului includ sănătatea fizică, mentală şi calitatea vieţii. Poluarea mediului ambiant, dar şi numeroşi factori fizici şi materiali negativi influenţează sănătatea”, transmite Patriarhul.

Sănătatea trupească şi sănătatea sufletească sunt daruri ale lui Dumnezeu, care trebuie păzite şi îngrijite, în mod deosebit, preoţii de caritate din spitale, care conlucrează armonios cu medicii şi cu personalul medical, fiind foarte apreciaţi astăzi, se arată în mesaj.

PUBLICITATE EMI TV