Manevre de resuscitare pe manechine, în stradă

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Crucea Roşie Română marchează Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale şi Ziua Mondială a Resuscitării printr-un eveniment special – un flash mob cu 50 de voluntari care vor efectua luni manevre de resuscitare pe manechine în Piaţa Romană din Bucureşti.
Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale este marcată la data de 13 octombrie şi Ziua Mondială a Resuscitării este la data de 16 octombrie.

„Într-o lume din ce în ce mai afectată de fenomene extreme, cum ar fi cutremure, inundaţii, incendii de pădure şi alte calamităţi naturale, investiţia în educaţie şi pregătire devine imperativă pentru a minimaliza impactul acestor evenimente asupra comunităţilor. În această optică, Crucea Roşie Română acordă o atenţie deosebită instruirii şi pregătirii atât a voluntarilor săi, cât şi a populaţiei generale. Procesul de formare a voluntarilor este comprehensiv, cuprinzând cursuri, seminarii, exerciţii practice, simulări şi tabere de instruire. De asemenea, se desfăşoară cursuri specializate şi sesiuni de pregătire pentru publicul larg. Prin intermediul acestor iniţiative, în cursul anului 2022, nu mai puţin de 94.000 de persoane au participat la cursuri de pregătire în gestionarea dezastrelor, precum şi la cursuri de prim ajutor”, se arată într-un comunicat remis presei.

În 2024, Crucea Roşie Română şi-a propus să intensifice programul de pregătire pentru intervenţia la dezastre a populaţiei. În parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din Italia va actualiza şi extinde baza de date a formatorilor voluntari la nivel naţional, aceştia urmând a disemina informaţii vitale în comunităţi. De asemenea, are în vedere formarea de echipe de voluntari specializaţi în Căutare şi Salvare Urbană.