Iulian Cristache: Apel către Ministrul Educației și Ministrul Sănătății.

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Apel către Ministrul Educației și Ministrul Sănătății.

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, face apel către Ministrul Educației și Ministrul Sănătății:

„Domnilor ministri, vă scriu în calitatea de părinte și nu de președinte al Federației Părinților. Întotdeauna am fost alături de deciziile ministerului, atâta timp cât deciziile au fost în favoarea beneficiarului principal. Suntem conștienți că trecem printr-un context special, că deciziile pe care le luați sunt pentru a veni în sprijinul copiilor nostri, dar, acum, decizia de a continua școala sub orice formă și fără un fundament solid este una care poate induce haos la nivelul sistemului sanitar.
Îmi permit să vă expun situația din Teleorman. În acest moment nu mai avem paturi libere la cele două spitale suport Covid. Din informațiile pe care le dețin, cei infectați sunt duși chiar si-n sala de mese.
Credeți, domnilor miniștri, că mă pot uita în ochii unor familii care-și trimit copiii la școală, oricum și oricând, fără o testare pusă la dispoziția lor, și care, din nefericire, pot apela la cele două spitale și nu pot beneficia de tratament specific?
Credeți că mă pot uita în ochii acelor familii care nu beneficiază de un ordin comun corect reglementat și care să ia în calcul și membrii familiilor care au boli cronice?
Nu, nu domnilor!
Legea trebuie gândită și interpretata și-n spiritul ei, nu doar în litera ei.
Pe aceasta cale fac un apel disperat către cele două ministere:

Puneți la dispoziție resursa medicală și financiară necesară, nu doar reglementați!
Puneți la dispoziție testele necesare, nu doar pe hârtie.
Creați un cadru favorabil care să aibă-n egala măsură garanția sănătăți copiilor noștri, nu doar garanția educațională. La ce ajută dacă nu suntem sănătoși?
Am făcut un apel disperat pentru o testare în masă, nu ați subscris.
Cum vă veți uita în ochii acelor familii care vor fi puse în situații disperate?
Nu cred că e nevoie să-mi răspundeți, intuiesc cumva.
Doar vă rog să luați în calcul doleanțele părinților în contextul actual, cu rate ale incidentelor mult peste 6%.
Așadar, ori vă angajați să faceți ceea ce trebuie, nu doar ceea ce se poate din pix, ori trecem în online până avem garanția trecerii pericolului major deja existent!”, a scris Iulian Cristache pe pagina de Facebook.