Inspectoratul Școlar Județean Gorj, bun de plată

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Tribunalul Gorj a obligat IȘJ Gorj să plătească daune morale unui ziar. Mai mult, Inspectoratul Școlar Județean Gorj trebuie să comunice ziarului GorjNews mai multe informații publice referitoare la concursul pentru ocuparea funcțiilor de directori în școli, organizat anul trecut.

”PRECEDENT JUDICIAR IMPORTANT, PENTRU PRESA DIN ROMÂNIA! INSTITUTIE PUBLICA OBLIGATA SA PLATEASCA DAUNE MORALE UNUI ZIAR
Tribunalul Gorj, prin doamna judecător Cristina Celea, a obligat astăzi Inspectoratul Școlar Judetean Gorj sa comunice ziarului GORJNEWS o serie de informatii publice legate de concursul de desemnare a directorilor de scoli, organizat anul trecut, concurs in legatura cu care exista numeroase dovezi că a fost fraudat, prin implicarea unor factori politici si complicitatea conducerii ISJ Gorj.
GORJNEWS a cerut oficial acele documente, in baza Legii 544/2001, prin trei cereri de acces la informatii publice, care au fost respinse in mod GOLĂNESC de conducerea ISJ Gorj.
Mai mult, conducerea ISJ Gorj, comisiile de evaluare dar si candidatii mi-au refuzat accesul, ca ziarist, in salile in care s-a desfasurat proba de interviu pentru desemnarea directorilor de la CNSH si CNTV, despre care aveam informatii că vor fi impusi politic.
Tribunalul Gorj a luat act de toate aceste incalcari ale legislatiei in vigoare, si astazi a obligat ISJ Gorj sa-mi comunice documentele solicitate si, mai mult, sa plateasca ziarului GORJNEWS daune morale in valoare de 5000 de lei. Hotărârea este cu drept de recurs.
De retinut că Tribunalul Gorj a solutionat acest proces in nu mai putin de 24 de zile de la depunerea cererii de chemare in judecata!”, este postarea făcută de jurnalistul Narcis Daju pe pagina sa de Facebook.
Decizia instanței nu este una definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.