Începând din 20 noiembrie, se depun proiectele privind producţia de energie din surse regenerabile

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Propunerile de proiecte privind producţia de energie din surse regenerabile vor putea fi depuse începând din 20 noiembrie 2023, deşi termenul iniţial de deschidere a fost stabilit la data de 9 noiembrie, a anunţat, miercuri, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

MADR a decis să decaleze acest termen deoarece a primit mai multe solicitări din partea unor potenţiali beneficiari pentru modificarea perioadei de depunere a propunerilor de proiecte de producţie de energie din surse regenerabile în cadrul procedurii de ofertare concurenţială, în sensul stabilirii unei date de deschidere ulterioară datei de 9 noiembrie 2023.

Pentru a da curs solicitărilor primite, ministerul a propus modificarea perioadei de depunere a propunerilor de proiecte de producţie de energie din surse regenerabile în cadrul procedurii de ofertare concurenţială, astfel: data şi ora de deschidere procedură de ofertare concurenţială: 20 noiembrie 2023, ora 8:00, data şi ora de închidere procedură de ofertare concurenţială: 15 decembrie 2023, ora 23:59.

Astfel, prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 484/08.11.2023 a fost aprobat Ghidul solicitantului pentru accesarea Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol şi industriei alimentare, versiunea 2,.