Grevă spontană a angajaților CFR

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Grevă spontană, în această dimineață, a angajaților CFR.  Peste 1.000 de angajați, din București, Brașov, Sighetul Marmației, Cluj, Arad, Craiova, au oprit lucrul fiind nemulţumiţi de înghețarea salariilor de către guvernanţi.

Cei intrați în grevă au salariul minim, nu înțeleg de ce oameni calificați nu pot să își mai asigure existența. Toate prețurile au crescut, facturile cresc, iar ei nu mai au cu ce să le plătească. Toți CFR-iștii sunt în unități între 8.00 și 10.00, așteaptă un comunicat de la ministrul Transporturilor, în care să li se explice de ce s-a abandonat transportul feroviar în România. Peste tot, în UE, în 2021, țările s-au lăudat cu infrastructură modernă și cu trenuri noi care circulă cu viteză. La noi trebuie schimbate o treime din trenuri și proiecte pentru celelalte două treimi și nu s-a făcut nimic”, a declarat Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România pentru Digi 24.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus că a discutat cu directorii generali și economici de la CFR, pe date economice reale.

„Este evident că sunt Companii în dificultate. Asta este realitatea și nu trebuie să o ascundem. Anul viitor toate Companiile, fie că vorbim despre CFR Infrastructură, fie că vorbim despre CFR Călători sau CFR Marfă, trebuie să treacă printr-un proces de eficientizare economică. Și asta în acord cu prevederile PNRR. Sunt deschis la dialog dar bazat pe argumente economice sustenabile și nu pe poziții de forță. Bineînțeles că dialogul va continua până la găsirea celor mai bune soluții. Toate modurile de transport sunt prioritare pentru mine”, spune Grindeanu despre cea ce le-a transmis, luni, sindicaliștilor de la CFR.